به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از خبرگزاري فرانسه از بانكوك، شيراك در توجيه كمكهاي خود به هند ادعا كرد:در صورتي كه به برنامه هاي تكنولوژي هسته اي هند كمكي نشود اين كشور در آينده به يكي ازمهمترين آلوده كنندگان جهان و يكي از مهمترين توليد كنندگان گازهاي گلخانه اي تبديل خواهد شد.
وي كه پس از ديداردو روزه از تايلند به هند عزيمت كرده است، پيش از ترك بانكوك به سوي دهلي نو گفت: اگر ما به هند براي توليد برق ارزان با استفاده از انرژي هسته اي كمك نكنيم به اين كشور اجازه داده ايم تا به دودكشي براي توليد گازهاي گلخانه اي تبديل شود.
اظهارات شيراك پس از آن مطرح مي شود كه پيش از سفر وي به منطقه "دومينيك ژرارد" سفير فرانسه در هند اخيراً اعلام كرد: در صورتي كه آمريكا از همكاري هسته اي با هند منصرف شود، پاريس و دهلي نو به همكاري در اين زمينه مبادرت خواهند ورزيد.
"جرج بوش" رئيس جمهور آمريكا در ماه ژولاي در ديدار خود با "مانموهان سينگ" نخست وزير هند در واشنگتن به وي قول داد تا در زمينه تكنولوژي هسته اي به اين كشور كمك كند، اما اين اقدام را منوط به تصويب آن در كنگره آمريكا و همچنين توافق در قالب "گروه فراهم كنندگان هسته اي" دانست.
همچنين آمريكا علاوه بر موارد فوق از هند درخواست كرده است تا، در رابطه با همكاري هاي خود در حوزه گازي و نفتي با ايران و سوريه ، تجديد نظر كند.
در همين رابطه ناظران انتظار دارند تا دهلي نو و پاريس با صدور بيانيه اي همكاري خود را در راستاي كمك فرانسه به هند در خصوص تكنولوژي هسته اي همكاري خود را آغاز نمايند.
شيراك ضمن رد رقابت با آمريكا گفت:"حداقل اقدامي كه ما مي توانيم انجام دهيم اين است كه به هند اجازه دهيم تا بدون اينكه تبديل به يكي از بزرگترين آلوده كنندگان جهان شود به نيازهاي انرژي خود پاسخ دهد".
رئيس جمهور فرانسه اظهار داشت:" تمايل دارم تا بتوانيم در چارچوب منع تكثير سلاح هاي هسته اي و وجود توافق ها؛ به هند كمك كنيم تا به نيازهاي خود پاسخ گويد".
حمايت اين كشور غربي از توسعه تكنولوژي هسته اي در هند با وجودي كه اين كشور داراي تسليحات هسته اي است و از سوي ديگر مخالفت با تلاشهاي كاملا مشروع و قانوني ايران كه عضو معاهده منع گسترش سلاحهاي هسته اي بر خلاف هند است و از حق داشتن فناوري صلح آميز برخوردار است، بار ديگر دوگانگي معيارهاي غرب را در قبال مسائل هسته اي نشان داد.
نظر شما